Host-filen

Om du vill kolla hur din hemsida ser ut på vår server innan du flyttar från din nuvarande leveraentör kan du göra detta via host-filen.

Ändra

I Windows hittar du hostfilen  här: C:Windows\System32\drivers\etc

Den fil du ska öppna med Antecknigar (notepad) är den fil som heter hosts. Då man normalt inte har rättigheter att ändra i denna fil måste du först ändra det genom att:

1. Högerklicka på filen och välj Egenskaper
  2. Under fliken "Säkerhet" tryck på "Ändra"
  3. På Användare, tryck i rutan "fullständiga rättigheter" och spara
Nu kan du öppna filen och se följande:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
# # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Kolla vilken IP servern har som du har ditt konto på, hos oss. I vårt exempel har den ip 192.168.1.101
Det ska se ut enligt nedan, fast med ip-adressen för servern och domännamnet det gäller:
192.168.1.101 www.mindoman.se mindoman.se
Spara och besök nu din sida i webbläsaren. Du kommer då se hur den ser ut på kontot hos oss. När du är klar glöm inte att återställ host-filen genom att ta bort det du la till, spara och slutligen ändra tillbaka rättigheterna.

mood Ja 0
visibility Visningar: 476