.htaccess

.htaccess är en konfigurationsfil man kan använda för många olika ändamål. Nedan är några exempel på användningsområden.

• Fel-sida
  • Redirects, omdirigera besökare till en specifik sida
  • Lösenordsskydd
  • Stänga ute IP-adresser

Nedan är ett exempel på kod för att en besökare av en viss sida ska skickas vidare till en annan.

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
Redirect 301 /gammalkatalog https://mittfinaforetag/nykatalog/

När en besökare går till https://mittfinaforetag.se/gammalkatalog/ kommer besökaren automatiskt att skickas vidare till https://mittfinaforetag/nykatalog/.

Nedan är ett exempel på kod för att lösenordsskydda en hemsida:

.htaccess-filen:
AuthType Basic
AuthName "Password Protected Area"
AuthUserFile /passwordlocation/.htpasswd
Require valid-user

.htpasswd-filen:
username:YOuR123!Pa5SW0rD361!

mood Ja 0
visibility Visningar: 397