Min sida visar ett SQL-fel

Om man använder sig av Joomla som CMS kan det ibland hända att session-tabellen crashar och orsakar att hemsidan visar ett fel i stil med.

jtablesession::Store Failed
DB function failed with error number 145
Table ‘./“kundnummer_databas”/jos153_session’ is marked as crashed and should be repaired

Detta löser man enkelt på följande sätt:

1. Logga in på PhpMyadmin.
  2. När du är inloggad välj den aktuella databasen uppe till vänster.
  3. När du klickat på databasen ser du en lista på alla tabeller. Längst ner i listan väljer du ”Select all”.
  4. Sedan i flervalsmenyn ”with selected” välj ”repair all”.
  5. Vänta tills PhpMyadmin säger att körningen är Ok.
  6. Nu är det klart och sidan bör fungera. Glöm ej logga ut från PhpMyadmin.

Har du vidare funderingar eller frågor tveka inte kontakta oss via supportärende.

mood Ja 0
visibility Visningar: 421