Hur flyttar jag ett e-postkonto?

Det finns olika sätt att flytta e-post från en leverantör till en annan. Även mellan e-postprogram. Nedan är två exempel på hur man kan göra.

Migreringsverktyget
Vår webbmail kan importera e-post från andra leverantörer. Det du behöver är kontouppgifterna från gamla leverantören. Observera att det inte är säkert att det fungerar denna väg alla gånger.

1. Börja med att logga in på vår webbmail med e-postadressen du vill importera e-post till.

2. I menyn tryck på Inställningar > Inställningar och sedan Anslutningar till höger. Tryck på blåa knappen "Migrera".

3. Välj "Andra" nederst bland ikonerna.

4. Fyll i informationen från mailservern du ska hämta e-post ifrån. Välj  typ "IMAP" om du kopiera både mappar och e-post. POP tar e-post från andra inkorgen. Tryck på "Starta" när du fyllt i uppgifterna.

5. Beroende på mängd e-post samt storlek tar detta steg olika lång tid. Har du mycket data kan det ta flera minuter innan det är klart.

6. När det är klart ser du hämtade meddelanden och kataloger under E-post-fliken. Det kommer även ett meddelande med en summering gällande migreringen.

E-postprogram
Via ditt e-postprogram, där du har ditt gamla e-postkonto, kan du lägga till det nya kontot som IMAP-konto och dra-släppa från gamla till nya.

mood Ja 0
visibility Visningar: 533